Registreringsinstruktion för portal

Här kan du hitta en instruktion om hur du aktiverar ditt konto i PDF-format: /www.homesolutions.se/intro.pdf

Innan registrering behövs en aktiveringskod, denna kan hämtas på din fastighetsexpedition. Koden är en engångskod och är knuten till just din elmätare.
Starta din favoritwebbläsare, till exempel Internet Explorer.
Ange följande adress http://www.homesolutions.se/register.php
Du kommer då till följande sida:

• Välj här ett användarnamn. Det är viktigt att du väljer ett användarnamn som du kan komma ihåg ex fam_test

• För att kunna registrera dig måste du ange en email adress som du kan läsa.
  • Du kommer nämligen att få en bekräftelse till denna email med instruktioner på hur du går vidare i registreringen.
  • Välj därefter ett lösenord, du kan använda valfria tecken.
  • Skriv in lösenordet en gång till så det blir riktigt rätt
  • Mata sedan in den aktiveringskod som du fått av Home Solutions.
  • Skriv den precis som den är med bindestreck.
  • Läs sedan licensavtalet och markera att du godkänner detta.

• Tryck på ”skicka” för att verifiera alla fält.
  • Om allt är rätt får du en fråga om du vill slutföra registreringen.
  • Klicka då på ”slutför”.
  • Du kommer nu att få ett bekräftelsemail till den mailadress som du registrerade.
    Klicka på länken i mailet.
  • Du får då ett meddelande om att din registrering är klar och du kommer till en sida där du kan logga in med de inloggningsuppgifter du just angivit.
  • Lägenhetsportalen ser ut så här:

Uppe till höger finns information om din förbrukning hittills innevarande månad. I det här fallet 73,31 kWh = 95,30 kronor.

Klicka på ”Till min mätare” för detaljerad information.

Det första som kommer upp är dygnsförbrukning i kWh för den senaste tiden. Värden tankas upp dagligen. Här nedan ser du kostnad i kronor per dag.

Det går även att se månadsvis över året och jämföra med andra perioder.
T.ex. jämföra Juli-2013 med Juli-2012.

Juli 2013 och Juli 2012 i linjediagram.

Allt går även att få i tabellform.

Du kan även följa elförbrukningen via din smarta telefon.
Appen heter HS-energi (Iphone och Android) och går att ladda hem gratis.

Lycka till!