Ladda ner Användarguiden som PDF här --> har ni ingen pdf-läsare kan ni tanka ner en här -->

Avy IMD

Information till dig som boende eller medlem i bostadsrättsföreningens styrelse

Ladda ner Avy för att hålla koll på energiförbrukningen i mobilen

Avy är er nya app för mätning av energikonsumtion där ni framöver även kommer kunna mäta värme, kallvatten och varmvatten.

Ni kan från och med nu använda tjänsten Avy IMD som innebär att ni har tillgång till olika typer av mätdata direkt i mobilen. För att ladda ner appen och komma igång söker ni på ”Boendeportal Avy” i er Appbutik och loggar sedan säkert in med mobilt BankID.

Frågor som rör inloggning eller annat som är kopplat till själva appenhänvisas till Avy på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gäller frågorna däremot mätdata hänvisas ni till HomeSolutions på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till deras supportformulär som ni finner på https://hsimd.se/support/support.html

FAQ

Q: Det ser ut som att Avy är en boendeapp och inte en app för energikonsumtion. Ska jag ändå ladda ner den?
A: Avy är en digital boendetjänst som gör boendet i bostadsrätt och hyresrätt enklare och smartare. Med Avy kan man som boende använda mobilen för att till exempel hålla koll på sin energiförbrukning, betala hyran med ett klick, boka tvättstugan, göra felanmälan och prenumerera på läxhjälp.

Avy erbjuds i ett antal olika versioner:

• Avy IMD - Håll koll på din energiförbrukning i mobilen
  • Avy Basic -Som Avy IMD men med digital anslagstavla, boendepärm, felanmälan och utvalda boendetjänster.
  • Avy Enterprise - Helhetslösningen som till exempel kan omfatta betalning av hyran i mobilen och digital tvättstugebokning.

Q: Hur kommer jag igång med appen?
A: Du behöver ha en smartphone för att kunna ladda ner appen. För att registrera dig och logga in krävs det att du har Mobilt BankID och är folkbokförd på adressen.

Q: Jag har inte mobilt BankID men fungerar det att logga in med hjälp av vanligt BankID på datorn?
A: Tyvärr är det endast möjligt att logga in med hjälp av mobilt BankID.

Q: Jag har försökt ladda ner appen till min dator men det går inte.
A: I dagsläget är appen endast tillgänglig att ladda ner och använda i mobilen, inte på datorn.